Camellia sinensis, cunoscută ca planta de ceai sau arborele de ceai, este cea care stă la baza producției de ceai negru, verde, oolong, alb, galben și pu-erh. Știi senzația pe care o ai când ajungi sus, în vârf de munte, unde totul este nemărginit și te simți complet? Noi, cei din echipa far
Scurtă istorie a ceaiului verde Ceaiul verde provine din China, însa cultivarea și producția sa sunt prezente azi în mai multe țări din lume. Prima mențiune scrisă a ceaiului verde se regaseste în "Tong Yue" (Contractul unui sclav) redactat în Chengdu, între poetul Wang Bao și văduva Yang Hui. Acest document a fost redactat
Ceaiul rooibos se obține prin infuzarea plantei Aspalathus linearis, originară din Munții Cederberg din Africa de Sud. Acest tip de ceai este consumat de multe secole de către membrii unor triburi, însa popularitatea ceaiului rooibos este relativ recenta. Istoria ceaiului rooibos - La începutul secolului 20, datorită lui Benjamin Ginsberg, un imigrant rus cu
Ceaiul este o băutura preparată prin infuzarea frunzelor plantei Camellia sinensis, originară din sud-estul Chinei. Două varietați ale plantei sunt folosite pentru cultivare: Camellia sinensis var. sinensis, un arbust care poate ajunge până la 4 metri înălțime și rezistă înghețului și Camellia sinensis var. assamica, un arbore care poate ajunge pana la 20